28 octombrie 2011

Cum sa va protejati calculatorul

Poate unii dintre voi cunosc faptul ca exista programe antivirus false, programe care "repara" erorile din calculator, care "recupereaza" datele pierdute de pe hard-disk, si asa mai departe...

Nu confundati programele legitime cu reclamele animate de pe anumite site-uri care va "atentioneaza" ca s-au gasit in pc-ul dumneavoastra N erori sau virusi. Toate acestea, sunt simple capcane online, menite sa atraga atentia utilizatorilor incepatori si de a-i convinge sa descarce si sa instaleze in calculator adevaratii virusi.

Unele programe pe care le descarcati va atentioneaza (fals), ca sistemul dumneavoastra este infectat, sau plin de erori, si va invita sa cumparati produsul-software-minune care va rezolva toate problemele. In cel mai bun caz veti cumpara un produs software care nu rezolva problema dumneavoastra.

In cel mai rau caz, programul respectiv nu va face decat sa extraga informatii din calculatorul dumneavoastra, precum numarul cardului de credit, parole, informatii privind ce site-uri vizitati sau chiar sa va infecteze sistemul cu virusi, numai cu scopul de a va distruge datele din calculator.

Cum va puteti feri de aceste programe pe care NU trebuie sa le descarcati?

Cel mai simplu si eficient mod, e la indemana oricui - GOOGLE!

Inainte de a descarca un program, incercati sa aflati cat mai multe informatii despre acesta si despre autor, din cat mai multe surse. Daca veti gasi comentarii negative de la alti utilizatori, veti sti din timp ca nu este ceea ce cautati.

Eventual, puteti scana fisierul cu un antivirus online:

http://www.virustotal.com


  Cum sa-mi protejez calculatorul 
     Sursa: http://www.asman.ro


Acest articol poate fi publicat oriunde pe internet, cu conditia sa fie specificata sursa la sfarsitul articolului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.